Eleganties in een nieuw jasje gestoken

  • Geplaatst op
  • Door Janet
Eleganties in een nieuw jasje gestoken

Eleganties.nl is dè webshop voor beenmode, speciaal voor grotere maten. Recent door mij overgenomen en de webshop is in een heel nieuw jasje gestoken. Kijk gerust eens rond en weet me svp te vinden mocht je vragen hebben.

Eleganties.nl, een al meer dan 14 jaar bestaand en vertrouwd online adres voor beenmode. En niet zo maar beenmode, maar juist wat meer gericht op mensen met een maat groter dan 42. Nu in een nieuw jasje gestoken!

Welkom in onze webshop! Mijn naam is Janet en ik ben sinds kort eigenaresse van deze webshop. Deze webshop zelf is niet nieuw, want die is al zo'n 14 jaar geleden actief geworden en op een gegeven moment is Eleganties.nl zich meer gaan richten op beenmode voor mensen die een wat grotere maat nodig hebben. Waarom? In eerste instantie omdat hier duidelijk vraag naar was. Wat meespeelde is dat een product als een panty of hold-up best een lekker artikel is, in praktische zin dan, om online aan te bieden. Want het neemt niet veel ruimte in, het past makkelijk in een brievenbus doosje en eerlijk is eerlijk: het aantal retouren is acceptabel.

Nadat de oprichtster van Eleganties.nl de webshop heeft verkocht na een aantal jaar, is de koper van toen hiermee verder gegaan. Van hen heb ik kort geleden, de webshop weer overgenomen. Ik ben een actieve, middle-age energieke vrouw. Gelukkig getrouwd en twee puberende kinderen. Alleen maar huisvrouw spelen geeft mij niet de energie en voldoening die ik zoek. Daarom werk ik part-time. Eind vorig jaar constateerde ik echter, dat mijn werk steeds minder beviel. Als iemand mij vroeg of ik mijn werk leuk vond, antwoordde ik dat ik leuke collega's had. Doordat corona iets heel actueels werd en ook ik ineens alleen maar thuis moest gaan werken, kwam ik er keihard achter dat mijn werk eigenlijk helemaal niet zo leuk was. De hele tijd alleen maar achter een beeldscherm en allerlei dingen in computersystemen verwerken. Geen collega's meer om mij heen waardoor de sfeer erg goed was, want dat maakte voor mij altijd veel goed. Maar ook geen andere voldoening, want mijn creativiteit en gevoel voor stijl en mode kon ik ook niet kwijt. Ik wist niet of ik dit wel heel lang zou volhouden.

Niet dus, want na een paar maanden zo thuis gewerkt te hebben, heb ik besloten daarmee te stoppen. Ik werd er doodongelukkig van en schatte in dat in deze werkomstandigheden ook de komende tijd geen verbetering zou komen. Ik heb dus mijn werk opgezegd zonder dat ik al iets anders had. Mijn maatje, tevens echtgenoot, steunde mij alleen maar met het maken van deze keuze en stimuleerde dit. Omdat de hele dag thuis niets doen, niet iets is waar ik wel energie van krijg, ben ik gaan nadenken over de vraag 'wat dan wel?'. Samen met datzelfde maatje hebben we hier veel over nagedacht, gesproken en onderzocht. De uitkomst was dat het ondernemerschap iets is voor mij. Maar hoe dan, en waarmee dan?

Om een lange verhaal kort te houden: een eigen webshop zou eigenlijk ideaal zijn. Wij hebben de ruimte ervoor thuis, ik kan toch min of meer mijn eigen tijd indelen wat ook wel lekker is. Alleen nog even zoeken naar de juiste webshop. Liever een bestaande overnemen dan helemaal vanuit niets moeten beginnen. En absoluut geen dropshipping waarbij goedgelovige kopers eerst online moeten betalen voordat de webshop de bestelling bij hun leverancier gaat plaatsen. Meestal bij vage Chinese bedrijfjes met als gevolg enorme levertijden, slechte communicatie, terecht ontevreden klanten en heel veel slechte reviews en ervaringen. Allemaal negatieve energie en ik wil juist positieve energie krijgen.
En ineens ging het vlug. Manlief had een account aangemaakt op een platvorm waar webshops ter overname worden aangeboden. Na een aantal projecten bekeken en beoordeeld te hebben, kwam ineens Eleganties.nl voorbij. Wel heel gaaf eigenlijk: beenmode. Ik wil niet zeggen dat ik een 'panty-fetish' heb, maar ik vind het wel een heel erg leuk product en ik heb er ook best veel. In allerlei soorten, kleuren en uitvoeringen. Dus wat verder gaan verdiepen en er achter gekomen dat oorspronkelijk, Eleganties.nl zich was gaan richten op wat grotere maten. Dat zette mij aan het denken want zelf heb ik niet eens een hele bijzondere maat. Maar ook ik heb al zo vaak vastgesteld, dat veel aanbieders een royaal assortiment hebben tot ongeveer maat 44, misschien nog een keer 46 maar daarboven wordt de spoeling dun. En toen ik een Engels onderzoek las waarin aangetoond werd, dat 60% van de mensen die beenmode draagt maat 42 of groter nodig heeft, wist ik het: hier kan ik mijn energie volledig in kwijt. Hoe leuk is het om ook anderen te helpen met het vinden van iets dat ze graag willen hebben maar niet makkelijk kunnen ontdekken? Alleen nog even manlief overtuigen, want panty's was nu niet dat wat hij bedacht had, dan liever iets met koken of zo (wat we allebei graag doen). Maar goed, de plussen en minnen naast elkaar gezet en de uitkomst is dat we vol overtuiging en vol trots Eleganties.nl hebben overgenomen.

En nu begint het dus pas. Want de oude website vonden we niet helemaal up-to-date en modern genoeg. Dus een nieuwe webshop was de wens die nu in vervulling gaat. De voorraad die we hebben overgenomen, is in aantallen best veel maar geeft ook ruimte voor aanvulling. Ik wil bewuste keuzes maken in wat Eleganties.nl wèl maar ook in wat Eleganties.nl juist nìet aanbiedt. Daarmee is nu een begin gemaakt en ook een grote opruiming en schoonmaak hoort daar bij. In ieder geval geldt dat Eleganties.nl uit eigen voorraad levert en dus niet aan dropshipping doet. Dus: als je bij ons iets bestelt wordt het ook snel geleverd.

Nog steeds zijn we aan het kijken waarmee het assortiment zinvol uitgebreid kan worden. Heb je hier ideeën en tips over, meldt deze gerust! Wat communicatie betreft snappen we heel goed dat online vindbaarheid, Google en allerlei andere instrumenten hiervoor belangrijk zijn. Hier wordt natuurlijk ook een start mee gemaakt en binnenkort zal je Eleganties.nl ook actief op Facebook en Instagram tegenkomen. Wat communicatie betreft op onze eigen webshop: geprobeerd wordt zo goed en eerlijk mogelijk alle artikelen te beschrijven. Doel is natuurlijk om op die manier een zo volledig mogelijk beeld te geven waardoor je goed kunt inschatten wat je na aankoop kunt verwachten. Als je iets tegenkomt waarvan je denkt: de verwachting is toch anders dan uiteindelijk de realiteit is, laat dat dan weten alsjeblieft. Er wordt echt goed gekeken en geluisterd naar ervaringen van onze klanten!

Tot slot: deel gerust jouw ervaringen met anderen, misschien wil je middels een review laten weten wat je van een bepaalde aankoop vindt? Neem contact met mij op als je iets met mij wilt delen of wanneer je vragen hebt. Ik probeer zo snel mogelijk te reageren!

Veel plezier bij het winkelen bij Eleganties.nl, dank voor je bezoek!

Hartelijke groet,

Janet

 

iDEAL MasterCard Bancontact Giropay ING HomePay
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »